Penzijní připojištění 2013

Penzijní připojištění představuje jednu z nejvýznamnějších změn, které nás v roce 2013 čekají. Od 1. 1. 2013 začíná platit nový důchodový zákon, který přináší tzv. druhý důchodový pilíř. Tento pilíř by měl vyřešit nedostatek stávajících státních financí i zcela reálně hrozící nouzi u budoucích seniorů.


Penzijní připojištění 2013 bude zcela jiné a všechny tyto proměny se dotknou nás všech (a to i těch již připojištěných). Lidé starší 35 let se pro anebo proti penzijnímu pojištění musí rozhodnout do konce šestého měsíce 2013. Pak je již jejich rozhodnutí neměnné. Kromě tohoto rozhodnutí je také nutné vybrat si i správný penzijní fond a bankovní instituci, které svěříme péči nad našimi financemi. I toto rozhodnutí je jednou pro vždy a je neměnné.

 

Penzijní připojištění srovnání

Penzijní připojištění změny si je proto nutné důkladně rozmyslet, protože tu jde o vaši budoucnost a naše peníze. Rozhodování mezi důchodovým připojištěním není vůbec jednoduché, jelikož penzijní připojištění nabízí hned několik bankovních společností a široká je i nabídka různých fondů. Každý fond nabízí něco jiného, mimo to i různou míru investování. Investice přitom představují různou míru rizika, ale zároveň i možnost zajímavého zisku. Je jen na vás jestli chcete své úspory ještě více rozmnožit anebo riskujete neradi, a proto se investicím raději vyhnete. S rozhodnutím vám pomůže penzijní pojištění srovnávání online.